Travaini

Travaini behoort tot de grootste fabrikanten in de wereld op het gebied van vloeistofring vacuümpompen(systemen) en compressoren. Opgericht in 1929 heeft het bedrijf een jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van deze producten. Nieuwe ideeën en een continue proces van productontwikkeling en verbetering staan borg voor een optimaal kwaliteitsproduct. Fabricage methoden middels computer gestuurde machines voldoen aan de hoogste eisen. Inmiddels is Travaini uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met vestigingen in de meest belangrijke industrie landen. Hierdoor kan adequaat gereageerd worden op de wensen van markten en klanten. Daarnaast wordt de kennis die in iedere vestiging aanwezig of opgedaan wordt verspreidt over de verschillende vestigingen. Zodat Travaini steeds meer tegemoet komen aan de wensen en verlangens van afnemers.

Meer informatie vindt u op de website van TRAVAINI

Travaini Pompen:

Travaini Pompen is één van de belangrijkste en grootste fabrikanten ter wereld van enkeltraps en dubbeltraps vloeistofring vacuümpompen. Meer dan 70 jaar ervaring en een uiterst modern productieapparaat zorgen ervoor dat Travaini synoniem staat voor een hoge kwaliteit, hoog rendement, robuuste constructie en een zeer betrouwbaar product.

Modellen:

  • TRH-TRS
  • TRM-TRV
  • TRVX
  • TRVK-TRSK

Karakteristieken:

1. Kwaliteit:

Ontworpen en gefabriceerd volgens ISO 9001 standaard. Alle componenten zijn gegarandeerd volgens het geselecteerde materiaal, fabricageproces en assemblage wat wordt geïnspecteerd volgens deze normering.

2. Minder componenten:

Door ingenieuze technologische innovaties en samenwerking met de meest moderne gieterijen zijn de pompen samengesteld uit zeer weinig componenten. Hoe kleiner het aantal verschillende delen, des te sterker en robuuster de pomp. Verder vergroot het de bedrijfszekerheid en neemt het onderhoud af.

3. Kleine afmetingen:

Door standaard mechanische afdichtingen toe te passen in plaats van traditionele stopbuspakking, wordt de aslengte aanzienlijk verkleind, waardoor vibraties verminderen en slijtage aan de afdichtingen tot een minimum worden beperkt.

4. Standaard mechanische afdichtingen:

Alle Travaini pompen zijn standaard voorzien van mechanical seals volgens DIN 24960. Op aanvraag zijn speciale uitvoeringen mogelijk, zoals dubbele mechanical seals of seals van het cartridge type.

5. Diverse materialen leverbaar:

Behalve standaard materialen zoals gietijzer en roestvaststaal, levert Travaini diverse materialen naar klantspecificaties zoals Hastelloy B of C, Ni-resist, uranus B6 enz.

6. Betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid:

De eenvoudige constructie van de vloeistofring vacuümpomp zorgt voor een bedrijfszekere werking met een laag onderhoud. Door het ontbreken van kleppen, schotten of andere bewegende en dus slijtende delen treedt bijna geen slijtage op en is het geluidsniveau laag. De waaier is het enige ronddraaiende deel en dit werkt contactvrij.

7. Vloeistoffen:

De pompen zijn geschikt om zelfs grote volumes dampen, condenseerbare gassen en vloeistoffen te verpompen zonder gevolgen voor capaciteit of mechanische betrouwbaarheid. Als spervloeistof voor de pomp kan water gebruikt worden, maar ook andere vloeistoffen zoals olie, glycol of oplossingsmiddelen om zodoende bij ieder proces het juiste medium te gebruiken.

8. Olievrije lucht aan de perszijde:

Met schoon water als spervloeistof wordt het te vacumeren gas of lucht als het ware schoon gewassen in de pomp. In tegenstelling tot andere typen vacuümpompen is de uitgeblazen lucht dan ook 100% olievrij en schoon van koolstof of plastic deeltjes.

9. Montage mogelijkheden voor zowel B3 als B5 motoren:

Travaini heeft standaard voor alle pompen de mogelijkheden voor montage op een fundatieplaat met een B3 motor. Pompen tot een vermogen van 37 kW kunnen echter ook door middel van een lantaarnstuk gekoppeld worden met een B5 motor. Hierdoor vervallen uitlijn problemen, kunnen afmetingen kleiner uitvallen en wordt montage eenvoudig.

10. Vacuüm lager dan 33 mbar(a)

Vloeistofring vacuümpompen in combinatie met ejectoren en/of vacuümboosters kunnen een vacuüm bereiken lager dan 1 mbar(a).